Skip to main content

Esküvői meghívó szótár

Mini esküvői meghívó szótárunk bemutatja a külföldről átvett esküvői meghívókhoz és stílusokhoz tartozó angol kifejezéseket és azok jelentését. Elolvasása után képben leszel a meghívók és stílusok angol elnevezéseivel és garantáltan könnyebben megy majd az inspirációgyűjtés is 🙂

Külföldön már nem elég csak a formális esküvői meghívókat kiküldeni, ez „túl alapnak” számít. Az igazi meghívó kiegészítéseként terveznek már Save the Date elő meghívót, valamint Thank you kártyát a nagy napon való részvételért.

Save the Date: Külföldön rendkívül népszerű az úgy nevezett „elő meghívó”, melyet általában 1 évvel – 6 hónappal az esküvő előtt küldenek ki. A Save the Date kártya célja, hogy az esküvő dátumát tudassa a leendő vendégsereggel, így a vendégek időben értesülnek az esküvőről és Te is előre tudni fogod kik azok a vendégek, akik valamilyen okból nem tudnak részt venni az esküvődön.
savethedate

Thank you card: Ez a kártyatípus tökéletes arra, hogy köszönetet mondj mindazoknak, akik részt vettek az esküvőn vagy épp segítettek a szervezésben.
thankyoucard

A stílusok és trendek esküvők terén is folyamatosan változnak. A napjainkban legnépszerűbb stílusok a következők:

Vintage stílus: A szó jelentése régi, elmúlt korokból való. A vintage stílus alkalmazása rendkívül népszerű, egyediséget és kifinomultságot tükröz. A pasztell színek dominanciája és régies hangulatú dekoráció által igazán különleges megjelenést biztosít.

Watercolor: Színátmenetes, vízfesték hatású meghívó. Modern, egyedi és látványos megoldás.

Rusztikus stílus: Másként vidéki stílusnak is nevezik. Lényege az egyszerűség és a természetes alapanyagok használata.

 

A meghívókészítés tárháza határtalan, ahány pár, annyi ötlet. Ugyanakkor egyre népszerűbb a letterpress nyomtatással készített meghívó. Te ismered ezt a típusú meghívót?

Letterpress: Magasnyomtatással készített különleges meghívó. Ennek a nyomtatási technikának köszönhetően a meghívó szövege úgy mond belenyomódik a papírba, ami által tapinthatóvá válik. Gyönyörű, letisztult nyomatokat lehet vele készíteni, így egyedi hatást biztosít.
letterpress

Leave a Reply