Skip to main content

Neked mi a véleményed a téli esküvőkről? Esküvőszervezés terén nyilvánvalóan a nyári időszak a legnépszerűbb és igen kevesen időzítik nagy napjukat a téli hónapokra, pedig számos előnnyel jár. A hófedte gyönyörű táj, az ünnepi időszak varázsa, a forralt bor illata és a kandalló látványa varázslatos és meghitt hangulatot biztosít. Vegyük is sorra miért érdemes télen tartani az esküvőnket:

  • Mesés hangulat – a havas táj látványa lenyűgöző és igazán egyedi hátteret biztosít az esküvői fotókhoz. A helyszín, a dekoráció, az ünnepi hangulat, a gyertyák, a forró italok és kandalló melegének összhangja különlegessé teszi a nagy napot

  • Olcsóbb – anyagi szempontból az egyik legfontosabb érv a téli esküvő mellett. A legtöbb esküvői helyszín a téli időszakban kedvezményes áron érhető el, továbbá az esküvői és koszorúslány ruhák is olcsóbban beszerezhetőek. A drága virágos kiegészítők pedig könnyen helyettesíthetőek szezonális termésekkel.
  • Egyedi menyasszony – A téli hangulathoz tökéletesen passzolnak az elegáns hosszú ujjú csipke vagy bársony menyasszonyi ruhadarabok. Öltözékedet igazán különlegessé teheted szőrmebunda vagy pelerin viselésével. A hófehér menyasszonyi ruha kiegészítőjeként a vörös rózsacsokor gyönyörűen mutat, de egy világosabb színű virágcsokor is feldobható gyöngyökkel, örökzöld ágakkal, ezüstre lefújt téli termésekkel, vagy piros bogyós gyümölcsökkel.
  • Különleges dekoráció – A dekorációt érdemes a téli színvilághoz igazítani. A fehér szín a dekor alapjának tekinthető, népszerű az ezüst vagy arany színnel való kombinációja. A vörös vagy királykék színek képesek elegánsabbá varázsolni a helyszínt emelve ezzel az est hangulatát. A téli termések és díszek sokasága tökéletes dekorációs anyagként szolgálnak, míg a gyertyák, mécsesek, égősorok vagy a kandalló látványa pedig igazán mesés hangulatot ad majd az estéhez.

  • Meghívók – Érdemes már a meghívókat is téli hangulatba elkészíteni. A téli meghívók stílusukban igen sokszínűek: lehetnek fényesen csillogó ünnepi hatást keltőek vagy akár a letisztult, természet ihlette dizájnúak. A téli hangulat még jobban kihangsúlyozható, ha például az ültető kártyák tobozokba vagy fenyőágakra vannak helyezve

  • Téli finomságok – ki ne szeretné a forralt bort, a forró csokit vagy a különböző ízesítésű teákat, főleg a hidegebb napokon? Télen ez mind garantált, így a jól megszokott alkoholok mellett egy kis plusz is vihető az itallapra.

  • Könnyen foglalható helyszínek – télen kevesebb az esküvő, így több a szabad időpont. Nagyobb eséllyel tarthatod esküvődet álmaid helyszínén télen. A birtokok, kastélyok, báltermek tökéletes téli helyszínként szolgálnak. Továbbá valószínűleg mindenki részt tud venni a esküvőn, mivel nyaralás vagy más esküvőjén való részvétel nem ütközik a nagy nappal.
  • Romantikusabb nagy nap – a télen tartandó esküvő szépsége annak különlegességében rejlik. A téli hangulat látványában és érzésében is varázslatos és meghitté varázsolja a nagy napot. Összességében ez az elegáns és kifinomult esküvők időszaka.