GRAFIKA – MINTA

Egyedi – személyre szabott grafika

Az “EGYEDI GRAFIKA” címke azokra a korábbi munkáinkra kerül ki, amiket párjaink egyedi ötletei/kérései alapján készítettünk. Ebből az okból kifolyólag ezeket a mintákat ugyanebben a formában már nem használjuk fel, ezzel garantálva azt, hogy mindenkinek személyre szabott esküvője legyen. Ha valamelyik egyedi grafika stílusa, színvilága megtetszik, szívesen tervezünk ahhoz hasonló, de mégis más meghívót.

Aki határozott elképzeléssel rendelkezik, vagy külföldi oldalakon látott olyan mintát, ami megtetszett neki azok számára szívesen elkészítjük vagy újratervezzük a kívánt grafikát. Ilyen esetekben nagy segítség a munkatársaink számára ha az elképzelés leírásán kívül rendelkezésre áll egy vázlat vagy minta kép is.

NYOMTATÁS

Digitális nyomtatás

Több nyomtatási eljárással is dolgozunk. Ezek közül a legegyszerűbb a digitális nyomtatás, amely az esetek többségében színes lézernyomtatóval történik.

Előnye: bármilyen szín előállítható vele, nincsen klisé/nyomóforma költség, gyors és egyszerű.

Hátránya: Sötétebb színű papírra világos mintát nem lehet vele nyomtatni mert nem fed eléggé a festék, ugyanebből az okból a színes papírokon nem mindig olyan színű lesz a minta mint amit a grafikus megálmodott. Ezekben az esetekben javasoljuk próbanyomat készítését a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

Szitanyomás

Másik nyomtatási eljárás a szitanyomás. Itt a festéket egy fényérzékeny anyagon keresztül nyomják a papírra (vagy más hordozóra), így egyedibb hatást ad a meghívónak.

Pozitívum: Egyedibb és különlegesebb hatás, szebb összefüggőbb nyomat, bármilyen papírvastagságnál alkalmazható.

Negatívum: Színátmenetet csak nehézkesen lehet vele nyomni, inkább csak direkt szín nyomtatásra alkalmas. Sok színes mintákhoz papír esetén nem ajánlott. Minden használt színhez külön nyomóformát kell készíteni, ami kis mennyiségnél költségessé teszi a nyomtatást.

Letterpress

Harmadik nyomtatási eljárásunk a letterpress vagy magyar nevén magasnyomás. A lényege hogy a mintát úgy viszi fel a nyomdagép, hogy közben azt erősen bele is nyomja (magas nyomással) a papírba, ezért a minta kinézete körülbelül egy fordított dombornyomásra hasonlít.

Előnye: Gyönyörű és letisztult nyomatokat lehet vele készíteni, egyedi hatást biztosít.

Hátránya: Csak különleges (vastag és puha) papírra lehet vele nyomni, ezekből pedig jellemzően csak fehér vagy törtfehér árnyalat létezik. Különleges nyomóforma szükséges hozzá, aminek köszönhetően igen költséges eljárás.

PAPÍR

Annyit elöljáróban elárulhatok, hogy mindenünk a papír. Egy szép papír különlegessé teheti a legegyszerűbb mintát is, legyen szó akár esküvői meghívókról, akár céges névjegyekről. Ugyanez fordítva is igaz, a nem megfelelően kiválasztott papír tönkreteheti még a legszebb grafikát is. Ebből kifolyólag különleges figyelmet fordítunk a megfelelő papír kiválasztására.

Kínálatunkban megtalálható a Magyarországon fellelhető legnagyobb papírforgalmazók teljes termékpalettája. Ez a gyakorlatban több százféle színt és papírtípust jelent (!). Amit viszont fontos tudni, hogy sok esetben ezek a különleges papírok csak rendelésre érkeznek be az országba, aminek az átfutási ideje akár 3-4 hét is lehet, így ezt érdemes figyelembe venni a rendelés leadásakor. Természetesen a készleten lévő papíroknál az átfutási idő csupán 1-2 nap.

A papír vastagsága – súlya

Munkáinkhoz digitális nyomtatásnál 270-300 g/m2 súlyú papírokat használunk. Ofszet nyomdai eljárásnál ezt ki tudjuk bővíteni akár 400 g/m2-es papírra is. Szitanyomásnál és letterpress nyomásnál, akár 6-900 g/m2-es nagy vastagságú kartonokat is tudunk használni.

(Viszonyításképpen az irodai nyomtató papírok általábyn 80-90 g/m2-esek).

Kreatív papír

Jellemzően texturált, “mintás” felületű, különleges megjelenésű matt kartonok. Nyomtatásnál a minta fedettsége nagyban függ a papír érdességétől. Erős mintájú vagy bordázott papíroknál kopottas hatás érhető el.

Prémium ofszet karton

Sima felületű, matt papír. Minden nyomat egységesen homogénen mutat rajta. Legjobban talán a famentes rajzlaphoz hasonlítható.

Prémium matt műnyomó

Nevével ellentétben a felülete csúszós, enyhén fényes felületű (de nem csillogós). Modern vagy fénykép alapú meghívókhoz ideális választás.

ÁRAK ÉS A RENDELÉS MENETE

Tervezés árak:

Alap egyedi tervezés esetén, ha a gyártás is nálunk történik: 18 000 Ft

Bonyolult (pl meg kell rajzolni a párt, vagy egyedi bonyolultabb rajzot kell készíteni) meghívó esetén, ha a gyártás is nálunk történik: 24 000 Ft-tól

Csak tervezés (átadás nyomdakész pdf file-ban): alapnál 30 000 Ft; bonyolultnál: 40 000 Ft

Gyártás árak:

Fontos, hogy minden esetben egyedi ajánlatot adunk az érdeklődőnek! Az ajánlatkérésekre 1 munkanap alatt válaszolunk.

A gyártási árakat sok tényező befolyásolja (pl. a rendelt mennyiség, a gyártási technológia, a meghívó mérete, a használt papír), ezért részletes ajánlatot csak a konkrét igények ismeretében tudunk adni.

Digitális nyomtatásnál általánosan a meghívó árak 400-700 Ft/db ár körül mozognak, kiviteltől és mennyiségtől  függően. Természetesen más igények esetén (pl szitanyomásnál, letterpress meghívóknál, formára vágásnál) ettől eltérhet az árazás.

Rendelés menete és egyéb tudnivalók:

 • A kivitelezés a tervezéssel együtt a leszállításig kb 20-25 munkanapot vesz igénybe összesen. A határidő a megrendelés visszaigazolásától indul. Visszaigozolást a hivatalos megrendeléstől számított 1 munkanapon belül küldünk minden esetben.
 • Az első terveket látványterv formájában e-mailen küldjük, a megrendeléstől számított cca 6-8 munkanap alatt.  Ha az alap koncepció / kérések nem változnak, akkor addig alakítjuk a terveket, amíg tökéletesen nem vagytok elégedettek vele (ebben a formában ez korlátlan módosítási lehetőséget takar).
 • Utána kérhettek javításokat, amik végrehajtása a javítás mértékétől és az aktuális leterheltségtől függően körönként akár 5 munkanapig is tarthat. Általános tapasztalataink alapján 2 változtatási körnél többre nem szokott szükség lenni.
 • Lehetőség van mintadarabok kéréséreis a jóváhagyott látványterv alapján, 60 db-os vagy a fölötti megrendelésnél, digitális nyomtatásnál teljesen ingyenesen (Magyarország területére), az alatti megrendelésnél csak a csomagküldés összegét számoljuk fel, maga a minta ingyenes. Természetesen a minta küldést bárki igénybe veheti, de minden esetben szükség ennek az igényét előre jelezni. A látványterven érzékelhető színek monitorbeállítástól és képnéző programtól is függenek, ezért árnyalatban eltérhetnek a végleges nyomdai változattól. Ebből kifolyólag, ha valaki pontos színárnyalathoz ragaszkodik, minta küldést javaslunk. Amennyiben a mintaküldés lehetőségével nem élnek, abban az esetben utólag a nyomat színével kapcsolatos reklamációt nem áll módunkban elfogadni! A mintaküldés ideje a fenti általános határidőbe nem számít bele, ezért azt kitolhatja plusz 2-3 munkanappal.
 • A helyesírási hibákért vagy elütésekért felelősséget nem vállalunk! Ezek ellenőrzése a megrendelő feladata a küldött látványtervek és minták alapján. Természetesen, ha észrevesszük a hibát automatikusan kijavítjuk.
 • A terveket csak jóváhagyás után küldjük át a nyomdának gyártásra.
 • A tervek jóváhagyása (nyomdába küldése) után, további változtatásra már nincs mód.
 • A gyártás nyomtatási eljárástól függően általában 5-7 munkanapot vesz igénybe
 • A fenti tervezési díj a meghívó megtervezését foglalja magában, a nyomdakész file-ok átadását nem. Lehetséges kérni csak grafikai tervezést, vagy a jó minőségű grafikák átadását is, ebben az esetben viszont a fenti tervezési ár nem érvényes, minden esetben egyedi ajánlatot adunk a pontos igények ismeretében.
 • Tervezett grafikákat szerzői jog védi, más célú felhasználásuk kizárólag az írásos engedélyünkkel lehetséges.
 • A megrendeléseket 1 munkanapon belül hivatalosan is visszaigazoljuk.
 • A visszaigazolt megrendelés minden esetben fizetési kötelezettséggel jár.
 • Amennyiben rajtunk kívülálló okokból a megrenedelés teljesítése meghiúsul, vagy csak részteljesítésre van lehetőség, megrendelő köteles az elvégzett munka arányos részét megtéríteni.
 • Mivel a fenti tervezési díjban vállaljuk, hogy a tervezési grafikát korlátlan alkalommal módosítjuk (fent említett feltételek alapján), ezért annak megtérítésére minden esetben teljes egészében igényt tartunk

Fent leírtak nem minősülnek ajánlattételnek, minden esetben egyedi árajánlatot adunk

A feltüntetett árak bruttó árak (Alanyi ÁFA mentes számlát adunk, ami 0% ÁFA-t tartalmaz)